Velg en side

Flerspråklige nettsteder med WPML og oversetternettverk er en tjeneste fra Viis som både gjør nettsteder og nettbutikker forståelige på andre språk og synlig på riktig måte på søkemotorer.

I arbeidet med flerspråklige nettsteder lønner det seg veldig å gjøre oppsettet riktig fra første stund. Viis lager flerspråklige nettsteder i WordPress. Vi bruker primært plugin-en WPML (WordPress Multi Lingual) som er kompatibel med en mengde andre plugin-er og gir fin administrasjon av oversettelses-jobber.

Flerspråklige nettsteder – dette bør du være oppmerksom på ikke minst med tanke på flerspråklig søkemotoroptimalisering (SEO):

  • Er det språk eller land du er opptatt av? Du kan for eksempel ha budskap på engelsk til norske målgrupper og budskap på engelsk til målgrupper i England. Dette er det helt avgjørende å sette opp riktig og selv i WPML er det ikke rett frem.
  • Hvordan skal du gjøre oversettelsene? Det er fristende å bruke automatiserte løsninger som Google Translate, men langt bedre å bruke interne og eksterne oversettere. Hvordan skal dette administreres for ulike land? WPML hjelper med administrasjonsverktøy og Viis med erfaringer
  • Hvordan jobbe med flerspråklige nettsteder og søkemotoroptimalisering? Heldigvis er svaret på dette enkelt når du har tatt stilling til land og språk. Viis hjelper deg med å bli synlig på riktig landversjon av Google Søk. Det er ikke helt rett frem i WPML.

Nettstedet til Viis er et eksempel på flerspråklig nettsted. Viis henvender seg til kunder som vil ha tjenester utført i Norge og litt i Skandinavia. Nettstedet markedsfører dette på flere språk. Hvis du klikker deg rundt, så vil du se at ikke alle sider er oversatt. Heller ikke nettbutikken. Viis har valgt å ha nettbutikksymboler tilgjengelige på flere språk fordi kundene kan lese oversettelser av de norske tekstene ved hjelp av Google Translate. Ikke perfekt, men en pragmatisk tilnærming.

Oversettelsene har vi gjort selv, via nære samarbeidspartnere og oversettere vi har funnet for anledningen. Nettsted på kinesisk har Viis også lagd, nærmere bestemt kinesisk nettsted for Primefloor.