Christian Sømme er tekstforfatter, webutvikler og PR-rådgiver

Christian Sømme i Viis har erfaring fra Nucleus, Geelmuyden.KIese, Dagens Næringsliv m.m.Christian Sømme eier og driver Viis. I Geelmuyden.Kiese og Nucleus leverte Christian fra kolleger, nettverk og seg selv. Nå leverer Christian fra nettverk og seg selv. Mange erfarne byråfolk jobber nettverksbasert på denne måten med effektive leveranser av høy kvalitet.

Ta kontakt via kontaktskjema

Christian tror på å gjøre ting i dag fremfor i morge og liker å jobbe med selvstendige mennesker som gjerne kan mer og annet enn ham selv. Han syns at IT er lett og at alle andre bør synes det samme. Christian er en kreativ, systematisk og erfaren PR-rådgiver, tekstforfatter og webutvikler. SEO inngår som en naturlig del av leveransene hans. Andre passende titler er PR/kommunikasjons-rådgiver, kommunikasjonspraktiker™, strategirådgiver, taktikkrådgiver, pressefotograf og gründer.

Han er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI med markedsføring som spesialisering. Erfaringsgrunnlaget dekker mange bransjer og oppgaver i bedrifter, organisasjoner og stiftelse: Daglig leder, administrasjonsleder, IT-leder, CRM-ansvarlig, markedssjef, informasjonssjef, eier, styremedlem og styreleder.

Med utgangspunkt i utdannelse som siviløkonom, sitt kreative hode, bred bransjekompetanse og erfaringen fra strategirådgivning innenfor kommunikasjonsfeltet, mange aspekter ved virksomhetsdrift i små og mellomstore bedrifter, organisasjonsarbeid, IT/informasjonsteknologi, webutvikling og bokføring/regnskap i skybaserte økonomisystemer, har Christian utviklet Viis’ satsing på kommunikasjon i forretningsutvikling. DevOps-kultur og muligheter i skytjenester for utvikling med microtjenester har forandret måten forretningsutvikling skjer på. I stedet for å jobbe i flere år med en idé og så la det stå til, er det nå rom for å drive forretningsutvikling i DevOps-prosesser med rask lansering på markedet og påfølgende videreutvikling. Christian bidrar med kommunikasjonselementet i tverrfaglige team som jobber med slike prosesser.

Han har journalistpraksis fra Dagens Næringsliv, har vært informasjonsrådgiver i Norges Eksportråd (nå Innovasjon Norge), var senior rådgiver i Geelmuyden.Kiese, grunnla kommunikasjonsbyrået Nucleus som han solgte sin siste rette av i 2010 og driver nå Viis hvorfra han også jobber som mentor.