Viis har ikke designere. Men, vi kan gi briefing og prosjektlede designere. Derfor kan vi utvikle logoer og profiler. 

En metode vi liker og mange i byråbransjen ikke liker, er å bruke 99designs.com.

Vår egen profil er utviklet der. 

Dersom man går til et byrå eller én designer med en logo/identitetsbriefing, så vil forslagene være farget av byrået/personens fortolkning og bakgrunn. Det kan treffe blink. Det kan også bli bom. Visuell identitet har en del med smak og behag å gjøre. Man kan forsøke å snakke seg bort i fra det, men det er vrient. Selv et profesjonelt og på alle måter godt forslag behøver nødvendigvis ikke å falle i smak hos mottakeren. 

Viis inviterer derfor til konkurranse på 99designs.com om f.eks. «Brand Identity Package»  Selve konkurransen koster en håndfull tusenlapper.

Du kan såklabert gjennomføre den selv. Men, da går du glipp av Viis sin kompetanse på gjennomføringen. Sammen med deg lager vi en god briefing for konkurransen. Så blir det en konkurranse hvor det kommer opp mange forslag fra mange forskjellige designere. 

Disse forslagene kan og må vi kommentere relativt intensivt, det er svært viktig. Vi gir stjerne-karakterer (1 til 5 stjerner) og vi gir konkrete, skriftlige innspill for å hjelpe deltakerne til å utvikle en logo og identitet som faller i smak. Du kan kommengere og Viis kan kommentere – eller vi kan sitte foran hver får skjerm og kommentere i kor.

Etter at vinneren er kåret, får vi overført filer og rettigheter fra 99designs.com. 

Etter konkurransen må ofte flere elementer designes. Da kan man bruke designeren som vant konkurransen hos 99designs eller hvem som helst annen. Bildekor, bannere, uniformer, profilmanual etc. etc.

Egentlig burde ingen gjennomføre en designutviklingsprosess uten å ha kjørte en runde på 99designs.com først.